Maradandó Élmény Garancia

Mi az a M.É.G. és hogyan született meg?
 
 
 
Tudjuk, hogy nem létezik örökéletű adathordozó, se analóg, se digitális. Ugyanakkor a kezdetektől fogva törekszünk rá, hogy a lehető legjobb minőségű eszközökre mentsük ügyfeleink (többnyire) egyetlen példányban létező értékes emlékeit, adatait.
 
Kiteszteltük melyek a legmegbízhatóbb optikai lemezek, memóriakártyák, és USB-s adathordozók.
 

Sőt, még ennél is tovább mentünk!

 

 
 
… és megszületett 2018-ban a (M)aradandó (É)lmény (G)aranciánk.
 
Az Emlékmentő Kft. elkötelezett a jó minőségű adathordozók használata és forgalmazása mellett, ezért minden nálunk készült vagy vásárolt adathordozóhoz speciális: Bitmentő szolgáltatást nyújtunk az egész élettartamára.
 
Ez azt jelenti, hogyha az általunk írt CD, DVD, vagy a nálunk vett adathordozó meghibásodik, és szoftveresen menthető róla az adat, akkor 50% kedvezményt kapsz a mentés árából függetlenül attól, hogy mikor készült, vagy vásároltad az adathordozót.
 
 
 
 
Hogyan veheted igénybe a garanciális adatmentési kedvezményed?
 
Ha az adathordozóról egyértelműen kiderül, hogy nálunk készült, akkor csak be kell hoznod a Stúdiónkba és felvesszük az adatmentési megbízásod.
 
Ha nálunk vásárolt adathordozóra szeretnéd érvényesíteni, szükség lesz a vásárlást igazoló számlára is.
 
Fontos: a fizikailag sérült adathordozókról a legtöbb esetben nem tudunk menteni. Vannak annyira súlyos esetek, amikor nem lehet belőle az általunk megvalósítható módszerekkel kinyerni az adatokat. Ez esetben sajnos nem tudjuk visszaállítani az adathordozó tartalmát.
 
Például egy olyan optikai lemezről, amelyről módszeresen lekaparta valaki a fényes, adathordozó réteget, vagy ripityára van törve, egészen biztosan nem tudunk adatot visszaállítani.
 
 
 
 
Ez azt jelenti, hogy…?
 
…ha ti írtatok ki nekem egy DVD-re családi videót, és már nem tudom lejátszani, akkor visszahozhatom, és fél áron mentitek le róla az emlékeim?
Igen. Ha egyértelműen Emlékmentős CD-ről vagy DVD-ről van szó, akkor kollégáink megnézik, hogy szoftveresen menthető-e róla a tartalom. Amennyiben igen, elkészítik a teljes mentést akár egy új optikai lemezre, akár USB-s adathordozóra, amire természetesen él az 50% adatmentési kedvezmény.
 
 
 
…ha nálatok vásároltam egy pendrive-ot, akkor a garancia csak a családi felvételeimre érvényes, amit nálatok digitalizáltattam?
Nem. A Maradandó Élmény Garancia magára az adathordozóra vonatkozik, azaz bármilyen adatot kedvezményesen mentünk le a pendrive-odról, nem csak azt, amit mi tettünk rá Neked.
 
Ha tehát azóta már nem a családi képek vannak rajta, hanem a szakdolgozatod, vagy a Jóbarátok 7. évada, azt is 50% kedvezménnyel mentjük le róla, ha meg van még számla (és menthető róla az adat).
 
 
… ha 6 éve készült nálatok egy DVD, akkor is vállaljátok rá a Maradandó Élmény Garanciát? Biztosan nem fogjátok visszavonni ezt a kedvezményt?
Ha egyértelműen kiderül a DVD-ről, hogy nálunk készült, akkor arra érvényes a garanciánk egészen addig, amíg csak létezik az Emlékmentő (márpedig még jó sokáig tervezzük menteni az emlékeket!). 
 
Annyira komolyan gondoljuk ezt a vállalást, hogy még az ÁSZF-ünkbe is bekerült a M.É.G. Így egészen biztosan sokáig fogunk ilyen módon helytállni azokért az adathordozókért, amelyekhez a nevünket adjuk.
 
 
 
…ha nem tőletek vettem a merevlemezt, de nálatok készült a mentés, ami rajta van érvényesíthetem a Maradandó Élmény Garanciát?
Sajnos nem. A M.É.G. csak a nálunk készült, vagy vásárolt adathordozókra érvényes, nem pedig az általunk mentett anyagokra. A mentésedért az 1 hetes AJAJ és a 100%-os diszkréció garanciánkkal vállalunk felelősséget.
 
 
 
…ha úgy rémlik, hogy tőletek van a memória kártya, de már nincs meg a számla, azért érvényesíthetem a M.É.G. 50%-os adatmentési kedvezményét?
Mivel magukat az adathordozókat nem mi gyártjuk, sok helyen forgalmazzák őket, nem vállalhatunk a gyártók helyett ilyen nagyvonalú garanciát. Tehát csak a számla ellenében (vagy egyértelmű Emlékmentős jelzés esetén) tudjuk a kedvezményt biztosítani azokra az adathordozókra, amelyeket tőlünk szereztél be.