Lemezek, Kazetták, Orsós szalagok digitalizálása

Az elmúlt negyven év kedvenc hanghordozói, melyeken kivétel nélkül különlegességeket találunk:
 

  • Nyelvi- Torna- és Spirituális oktatóanyagokat;
  • Egész gyermekkorokat gügyögéstől a diplomaosztóig;
  • Koncerteket, melyeket sose adtak ki CD lemezen;
  • Nagy- és dédszulők elbeszéléseit, esti meséit.

 

Ha ebben a formában maradnak a felvételek, elöbb-utóbb annyira tönkre mennek, hogy már nem lehet őket meghallgatni. Még ha sikerül is működő lejátszót keríteni, az újra lejátszások tovább rongálják a szalagokat, lemezeket Találkoztunk már több olyan orsós felvétellel, melyről lejátszás közben hullott le a vasoxid réteg.
A maguk idejében a lemezek és a magnószalagok a hangrögzítés csúcsát jelentették, de a technika fejlődése elszaladt mellettük. A mai ember türelmetlen; azonnali hozzáférést, hordozhatóságot, helytakarékosságot vár el az audio felvételektől. Szerencsére a régi felvételek veszteség nélkül átalakíthatok korszerű, könnyen kezelhető formába.

 

Az Emlékmentőben havonta százával digitalizálunk kazettákat, hanglemezeket, orsós szalagokat.
A gépparkunk könnyedén átállítható komoly mennyiségek mentésére is, így akár naponta 20 órányi hangot is le tudunk menteni sürgős megrendelés esetén. Már több, felújított felvételünket használták a rádióban, vagy bírósági eljárás során bizonyítéknak.

 

Minőségi lejátszóinkkal felvesszük, felújítjuk, és CD lemezre(44100KHz@16bit), vagy Mp3(320kbps) fájlba mentjük a régi felvételeket!

- Nem kell lemezlejátszót, vagy más öreg gépet vásárolni, vagy a meglévőket megjavíttatni!

- Bármikor meghallgathatod a régi felvételeket, és biztos lehetsz benne, hogy nem romlik tovább a minőségük.

- Az interneten keresztül megoszthatod a barátaiddal, szeretteiddel, és kiváló, egyedi ajándék is!

 

 

 

 


A MI ÁRAINK MINDENT TARTALMAZNAK!

  • a digitális felvételt;
  • zajszűrést (sercegés, pattogás, alapzaj);
  • a számokra bontást;
  • a pendrive-ra felmásolást

    HA CD lemezre kéred, (kiírásonként 999Ft) akkor igényesen megnyomtatjuk a lemezt a számcímekkel, és adunk tokot is hozzá.

 

A kiírt CD-vagy DVD lemezre rányomtatjuk a számlistát,

hogy ugyanúgy lehessen használni, mint az eredetit.

 

Milyen hanghordozókat hozhatsz hozzánk?

Igyekszünk az audio anyagok egyre szélesebb körét menteni, a gépparkunk folyamatosan cserélődik, fejlődik.

Ezekről tudunk digitálisan felújított felvételt készíteni:

 

Hanglemez 33-45-78 sebességen Magnó- diktafon- DAT kazetta  Fél-negyedsávos Orsós magnószalag

 

Milyen formában viheted el a digitális hanganyagaidat?

 

Audio CD formátum: A hang digitalizálás után a különálló számokat a bolti CD-kkel megegyező formátumra alakítjuk. Erről a lemezről csak speciális programmal lehet az otthoni gépre másolni a hangokat. Viszont minden számítógép, asztali CD-DVD lejátszó, hifi torony gond nélkül le fogja játszani. Ezt csak CD lemezre tudjuk kimenteni. A legtöbb ügyfelünk még mindig erre kéri a felvételeket.

 

       
    MP3 WAV
  Méret műsor óránként 140 Mb 605 Mb
  Egy CD-re felfér 5 óra 78 perc
  Egy DVD-re felfér 34 óra 7,9 óra
       

Tömörítetlen Wav formátum: Eredetileg ezt mentjük a számítógeinkre, ezeket szűrjük, és bontjuk szét számokra. Oda tudjuk adni CD lemezre adatként kiírva, pendrive-on, DVD lemezen, vagy bármilyen más digitális adathordozón. A Wav-okat azoknak ajánljuk, akik eredeti minőségben szeretnék tárolni a hangfelvételeiket, vagy otthon esetleg meg is vágnák őket.

 

MP3 formátum: Az MP3 a Wav fájlokból készül, tömörített hang, közel CD minőséget képvisel. Törekszünk a legjobb minőségre, nagyon jó kódoló kodeket használunk, tehát csak a vájtfülűek fogják meghallani a különbséget egy 320-as Mp3, és a Wav változata közt. Ahogyan a Wav, ez is korlátlanul bármire felmásolható, és utólag szerkeszthető.

 

Munkánkra garanciát vállalunk.

Minden elkészült munkát egy hétig megőrzünk a számítógépeinkben. Mivel naponta több száz Gigabyte-nyi új felvétel készül nálunk, a végtelenségig nem tárolhatjuk a felvételeket. Egy héten belül ha szeretnél másodpéldányt a kapott CD-ből, DVD-ből elég csak telefonálnod, előkeressük, kiírjuk. Ezidő alatt lehet minőségi kifogással is élni, utána törölni fogjuk, bármilyen módosítás esetén újra kell digitalizáljuk a felvételeket.

 

Mire figyelj, ha hang digitalizálást rendelsz nálunk?

 

-Az olvasható címek itt is nagyon fontosak. Mivel minden CD-re felnyomtatjuk a számcímeket, vagy a magnó kazetták címeit, úgy lesz a legszebb a végeredmény, ha minél több információt elhelyezhetünk a lemezen. Hanglemezeknél az előadót, és a számcímeket rakjuk fel a CD-re, a többi információ a tökélete másolat nevű csomagunk keretében érhető el.

-Pár vitás ügyünk már volt abból, hogy mi felírtuk az egész kazettát a CD lemezre, viszont ügyfelünknek csak egyik-másik, oldal, vagy csak a családi beszélgetés kellett volna. A viták elkerülése végett mindig közöld, mi kell a kazettáról. Rugalmasak vagyunk, csak tudjunk előre az igényekről.

-Ha ajándékba adod a felvételeket, kérhetsz tökéletes másolatot, ekkor egy új borítót tervezünk a tokba, egy bolti kinézet lesz a végeredmény. Érdemes gondolkodni rajta, mert megéri az árát!

-Van lehetőség az elvitelkor is plusz egy példány kiírására, de a legjobb, ha előre a munkalapra felíratod, hogy két példányban kéred a mentést, és akkor egyből úgy csináljuk meg.

-Visszatérő probléma, hogy az ügyfél nálunk ücsörögve találja ki, hogy mire is szeretné használni a digitalizált hangfelvételeket: Telefonálgat az unokának, hogy mire is jó egy pendrive, stb. Ha előre otthon eldöntöd ezt, vagy jöveteled előtt telefonálsz nekünk, segítünk az igényeidnek legmegfelelőbb formátumot kiválasztani.

 

 

 

Ahogyan a többi szolgátatásunknál, a kazetta- hanglemez digitalizálásnál sincsen minimális rendelés. Akár egy szívednek kedves zeneszámot kell CD lemezre menteni, akár a papa lemezgyűjteményét hallgatnád újra az otthoni hifin, hozd el nyugodtan hozzánk, szívesen segítünk!

 

 

 

 

 

 

Gyakori kérdések:


-Milyen készülékekről megy még a hang digitalizálás? Tovább»»


-Mennyi idő alatt készül el mondjuk egy lemez digitalizálás? Tovább»»


-Hogyan javítanak a felvételek minőségén? Tovább»»


-El van szakadva a magnókazetta szalagja, digitalizálás előtt meg tudják javítani? Tovább»»


-Ajándékba adnék egy mentést, de nekem CD borító és hátlap is kéne. A grafika elkészítését meg tudják oldani?  Tovább»»

 

HANGLEMEZEK, MAGNÓ KAZETTÁK, ORSÓS hangszalagok CD-re, vagy Mp3-ba  mentése


-Igényes, karbantartott készülékekkel felvesszük;

-Szétbontjuk számokra;

-Megszűrjük a hangot (alapzaj, sercegés, pattogás);

-Ha lemezre kéred, (kiírásonként 1299Ft) minőségi Verbatim CD lemezre írjuk, melyre címet is nyomtatunk.

 
Egy hanglemez mentése, ALAP hangszűrése, számokra bontása, pendrive-ra másolása

3299 Ft

Egy 60 perces magnókazetta mentése, ALAP hangszűrése, számokra bontása, pendrive-ra másolása

3299 Ft

Egy 90 perces magnókazetta mentése, ALAP hangszűrése, számokra bontása, pendrive-ra másolása

4299 Ft

Nem angol és nem német nyelvű szöveges kazetta számokra bontása: +50% Felár
Mono-és stereo orsós magnó felvételek mentése ALAP hangszűrése 30p-enként (tekercsenként 4299 Ft felmérési díjat számítunk fel, ezt előre ki kell fizetni, jóváírjuk a végösszegből)

4299 Ft

Minidisc lemezről mentés 45 percenként

2299 Ft

DAT kazettáról hanganyag mentése 45 percenként

3999 Ft

Diktafon mikro magnókazetta mentése ALAP hangszűrése műsor óránként

3299 Ft

Diktafon felmérése (beleszámít a mentés árába, előlegköteles) és mentése műsoróránként 3499 Ft
Hangfelvételek összetett vágása kívánság szerint percdíj alapon

199 Ft

A mentés írása hosszú élettartamú CD lemezre

2999 Ft

CD lemez megnyomtatása a számcímekkel

499 Ft

Extra hangszűrés +50% Felár
Tökéletes másolat készítése is kérhető!

A kazetta vagy a lemez borítóját beszkenneljük, retusáljuk, és átalakítjuk CD borítóvá és hátlappá gerinc feliratokkal együtt.

A CD lemez nyomtatható felülete is a borító stílusában kap grafikát. Precíz grafikai munka, minőségi fotópapírra nyomtatva. Igényes, egyedi ajándék!
3499 Ft

 

SZAKADT SZALAGOKAT IDE!

A szakadás nem probléma, gyakran kell javítsunk magnószalagot. Egyszerűbb esetben kilóg a kazettából a szalag, és meg van gyűrődve. Ekkor kivágjuk a gyűrött részt, mert az olvasófejre teljesen rá kell feküdnie a szalagnak. Ha el van szakadva, megragasztjuk a szalagot. Gyakori, hogy meg kell bontani a tokot, mert a szalag belülre került. Ez könnyű, ha csavaros a tok. Sok kazettatok azonban ragasztva van, ezt javításkor fel kell törjük, és a szalagot át kell építsük egy általunk adott tokba. A javítás után következik a hang digitalizálás.

 

Ha meg kell bontani a tokozást, a javítás 1990 Ft-tól 3990-ig,ha a szalag ragasztás szétszedés nélkül is megoldható, akkor 990 Ft.


MOBILTELEFONRÓL IS ÍRUNK CD-T!

Biztos furán hangzik, de már több ilyen megrendelést teljesítettünk. Ügyfelünknek például a hangpostafiókjában volt egy utolsó felvétele apukájáról, ezt kellett átjátszani számítógépre. De olyan megbízásunk is volt, hogy a telefonnal titokban felvett hanganyagot kellett a belső memóriából kimenteni. Ha van a telefonnak(vagy egyéb eszköznek) bármilyen 2,5 vagy 3,5 mm-es jack-fülhallgató kimenete, meg tudjuk oldani róla a hang digitalizálást.

 


DAT kazettát is mentünk CD-re!

Ez ugyan nem számít "digitalizálásnak", mert a forrásanyag valójában digitális. A lényeg, hogy a DAT kazettákat, mint a többi kazettatípust, CD minőségben számítógépre játsszuk, ott számokra bontjuk, és CD lemezre írjuk Audio CD formátumban, vagy odaadjuk hangfájlokban. (Wav, Mp3) A DAT kazetta kiváló minőségű hangfelvételre képes, ha a felvétel körülményei jók voltak, a hangminőségen már nem is kell alakítani.

MINIDISC DIGITALIZÁLÁST IS VÁLLALUNK!

Minidisc gyakorlatilag egy tokban lévő CD lemez, ami attól eltérő fájlrendszer használ. Sajnos nem létezik olyan készülék, amivel egyből PC-re lehetne másolni a hangfájlokat. Nincs más megoldás, egy analóg kimeneten át kell bejátszanunk ezeket a diszkeket a számítógépbe. A felvételek hangján rendszerint nem kell javítani, csak akkor, ha pl. a beszédhangokat ki kell emelni a jobb szövegérthetőség végett. A Minidisc felvételeket is ki tudjuk írni CD lemezre, vagy odaadhatjuk wav, mp3 fájlokként is.

 


HOSSZÚ ÉLETTARTAMÚ LEMEZRE KÉRNÉD?

A normál, jó minőségű Verbatim CD lemez benne foglaltatik a hang digitalizálás áraiban. Sajnos néhány tíz évnél tovább nem valószínű, hogy ez a lemez kihúzza, ezért is kínálunk hosszabb távú, és egy majdnem örökké tartó megoldást is. Ha Archiváló CD lemezre kéred a mentést, a lemez várható életartama 100 év körül alakul majd. Adatként pedig kiírhatjuk M-DISC DVD lemezre is, erre a gyártó 1000 éves élettartamot prognosztizál. Sajnos ezt még nem volt alkalmunk tesztelni:)

Archiváló CD lemezt a digitalizáláson felül 2990 Ft, M-Discet pedig 3990Ft áron írunk.


TÖKÉLETES MÁSOLATOT IS KÉSZÍTÜNK!
Ez azt jelenti, hogy felár ellenében grafikailag újragyártjuk a lemez vagy kazetta borítóját:
-Beszkenneljük a borítót és a hátlapot;
-Leretusáljuk a karcokat, hajtásnyomokat;
-Átszabjuk a CD tok méretére; 
-Ügyelünk a gerincek kidolgozására is. 
A CD korongra is rányomtatjuk vagy a számlistát, vagy az előadóval kapcsolatos grafikát, esetleg a lemez közepén lévő papírkorongot.
A tökéletes másolat ára 2990 Ft tokonként. Ez nem fénymásolás, hanem időigényes, minőségi grafikai munka.