Videófelvételek digitalizálása

 

Tudtad? A VHS lejátszód egy 40 éves szabvány szerint működik!

Valószínűleg már most sem tudod  megjavíttatni, már nem kapni hozzá alkatrészt.

 

A videokazettáidnak is meg vannak számolva a napjai:

 • Az egyre rosszabb állapotú, elkopó lejátszók elkezdik begyűrni a szalagot;
 • A szalagok jelhordozóképessége évről évre csökken;
 • Minden egyes lejátszással nő a képhibák száma;
 • A szalag sérülékeny: penészedik, gyűrődik, és érzékeny a mágnesességre;
 • Sok gyengébb minőségű kazetta már 10 éves korára nézhetetlenné válik.

Lassan nem lesz mit megmenteni!

Megrendeléseink a gerincét a VHS és egyéb video kazetta digitalizálások, videovágások, szerkesztések adják.
A napi kapacitásunk 80-100 óra, és erre bizony szükség is van, kazetták százait digitalizáljuk minden hónapban.

 

Miben tudunk neked segíteni a video emlékek területén?

 • Bármilyen régi videokazettát digitalizálunk, tehát nézhető lesz ezentúl felújított minőségben a számítógépen, TV-n.
  Kérheted minőségi DVD lemezre, vagy MPEG2, MP4, DV-AVI fájlba);
 • Szívesen adunk tanácsot, hogy milyen készüléket válassz a jelenlegi kínálatból;
 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján rengeteg ötletet adunk, hogy hogyan készíts élvezetes családi videókat;
 • Összevágunk ajándéknak szánt videoválogatásokat, zenés-képes klipeket, akár egyedi borítóval is;
 • Összefűzzük a digitális videofájljaidat, melyek mostanában készültek, hogy ne a sok száz apró videócska foglalja a helyet a számítógépeden (AVCHD, MOV, MP4, M2T, stb.)

Ha érdekel a digitalizálás, a vágás folyamata, a menthető formátumok,
jótanácsok, és a többi hasznos információ, tekerj lejjebb!


 

A kazetta digitalizálás folyamata:

 

Először is minden kazettát olyan odafigyeléssel mentünk, mintha a sajátunk lenne.
Több tucat minőségi, karbantartott videolejátszót használunk bejátszásra. A videó digitalizálás folyamán külső TBC és 3D szűrő  segítségével kompenzáljuk a szalag megnyúlása miatti képtorzulást, a kép kisebb megugrásait, szinkronjelhibákat. (Szűrés nélkül nem is szabad analóg videofelvételt digitalizálni) Majd minőségi MPEG2 formátumba tömörítjük, ami a bolti műsoros DVD lemezek alapformátuma.

Ezután következik a videók elejének-végének a megvágása, és DVD írás, vagy a fájlokba mentés. 

 

A videó digitalizálás, majd kiadás után minőségbiztosítási okokból egy hétig megőrzünk minden felvételt, ha másodpéldányra lenne szükséged, elég csak telefonálni!

 

Gyakran dolgozunk cégeknek, iskoláknak, orvosoknak is, akik oktatóanyagokat, vállalati eseményeket, dokumentumfilmeket hoznak. Büszkék vagyunk, hogy a videó digitalizálás területének megkerülhetetlen szereplői vagyunk, már több mentésünket felhasználták  a televízióban, honlapokon, vagy bírósági bizonyítás során, bizonyítékként.


 
ELROMLOTT A VIDEÓD, és fogalmad sincs,
mi is van a kazettákon?

Hozd el a kazettáidat, nálunk mindbe belenézhetsz! Külön erre a célra rendszeresítettünk egy ügyfél videót TV-vel. Bárki ingyen használhatja, így könnyen megnézheted, hogy az van-e a kazettán ami rá van írva, de akár be is állíthatod a szalagokat a szükséges részekhez. Csak azt digitalizáltasd, amire Neked van szükséged, és ehhez minden segítséget megadunk!
 
Kazetta digitalizálás bármilyen formátumról kérhető, még akár televíziózásban használt stúdiókazettákat is hozhatsz!
 
VHS
S-VHS
VHS-C
S-VHS-C
VIDEO8, Hi8
Digital8
       miniDV   microMV

 

BETAMAX UMATIC BETACAM SP BETA SP DIGITAL BETACAM DIGITAL BETA
 
 
Felbontás, bitráta:
A PAL rendszerű videókat egységesen 720*576-os, az NTSC rendszerűeket pedig 720*480-as, szabvány DVD felbontáson digitalizáljuk, 25, illeteve 29,97 képkocka/másodperces sebességgel. A használt bitráta VHS anyagok esetében CBR 5500, egy órás DV anyagoknál CBR 8000.
 
Kérhető formátumok, vagyis milyen formában viheted el a videóidat?
 
DVD - VideoDVD formátum:
Ha VideoDVD-t írunk, akkor ez meg fog egyezni a boltban vásárolható DVD filmek formátumával, lesz AUDIO_TS és VIDEO_TS mappa, a videók pedig .vob-okban lesznek a lemezen. Le fogja játszani a számítógép, és a TV-hez kötött asztali DVD lejátszó. Felmásolni számítógépre csak speciális programokkal lehet.
 
DVD - MPG fájlok:
Alapvetően MPEG2 fájlok jönnek létre a számítógépeinkben, ezeket feldaraboljuk felírható méretűekre, és DVD lemezre írjuk. A lemezről a videofájlokat könnyen fel lehet másolni a számítógépre, vagy egyéb adathordozóra. Ezt a DVD-t számítógéppel le lehet játszani a videókra kattintással, viszont az asztali DVD lejátszó szinte biztosan nem tud vele kezdeni semmit.
 
Pendrive, vagy egyéb USB adathordozó:
Erre is az .mpg fájlokat tudjuk felmásolni, tulajdonságaiban megegyezik a DVD - MPG lehetőséggel, csak itt az adathordozó nem DVD, hanem pendrive, vagy HDD.
 
DV-AVI:
Az AVI egy kimondottan utómunkára fejlesztett videoformátum, majdhogynem tömörítetlen videofájlok készülnek így. A fájlméret hatalmas, műsor óránként 13GB, és csak számítógép tud ezekkel kezdeni bármit, ott is a profi vágóprogramok. Viszont ha kompromisszum mentes minőségre vágysz, kérd Aviban a videókat! A fájlméret miatt ezeket csak HDD-n lehet elvinni.
 

A MI ÁRAINK MINDENT TARTALMAZNAK!

 • a személyre szabott részletes tájékoztatást;
 • a digitális felvételt;
 • a szűrést (digitális képfelújítás);
 • a felvételek elejének-végének a megvágását;
 • az ingyenes pendrive-ra-HDD-re felmásolást.

Ha DVD lemezt kérsz, (2499 Ft/db) akkor:

 • a Verbatim DVD lemezre írást;
 • a többlemezes DVD tokokat borítóval;
 • a felvételek címeinek lemezre nyomtatását (nézz jobbra).

 

Mire figyelj, ha video digitalizálást rendelnél nálunk?
 
-A címek nagyon fontosak, ezek azonosítanak egy-egy kazettát. Van, aki cím nélkül tárolja a video kazettáit, mások pedig összehajtogatott A4 oldalakon vezetik a kazetták tartalmát jelenetenként. A későbbi tárolás, előkeresés egyszerűbb, ha vannak címek a kazikon. Még jobb, ha ezek a címek olvashatóak. A tokon lévő címeknek nem mindig lehet hinni, hisz tapasztalataink szerint nagyon ritka, hogy egy kazetta a saját tokjában tárolódik:) Mi minden DVD lemezt megnyomtatunk a talált kazettacímmel, viszont ha nem tudjuk elolvasni, vagy nincs semmilyen felirat rajta, akkor sorszámozunk.
-Tudod-e mi van a kazettáidon pontosan? A megrendelőink nagy része nem tudja. Még akkor se, ha azt hiszi. Szinte mindig találunk a családi felvételek előtt-után-közben egy-egy Rambo2-t, vagy 15 éves brazil szappanopera részt. Amiket nem biztos, hogy le szeretnél mentetni. Inkább szánj rá kis időt otthon, ha van még működő videód, és nézd át a kazettáidat. De ugyanezt nálunk is megteheted. Ha vannak nem kívánatos részek, írd fel a számláló állást a tokra, és figyelni fogunk rá. Pl. 0:00-2ó35-ig családi felvételek, 2ó35-től NEM kérem! És ezt írasd fel a munkalapra is.
-Hiába használunk minőségi DVD lemezeket, 10-15 évnél többet nem valószínű, hogy bírni fognak. Nagyon hasznos, ha el tudod tárolni számítógépen is a videóidat. Hogy ezt megtehesd, jópár Gigabyte tárhellyel kell rendelkezned, erre fel tudsz készülni előre. A mentenivaló kazetták mellé adj le egy NTFS fájlrendszerű merevlemezt, és ingyen felmásoljuk arra is mindet.

Egy óra MPEG2 felvétel 3,7GB helyet foglal,

Egy óra DV-AVI felvétel 13GB helyet foglal.

 

Tartod a lépést a technológiai újításokkal? Már van AVCHD kamerád? Akkor ezt mindenképp olvasd el:

 

Az elmúlt húsz évben egyeduralkodó analóg, majd később digitális kazettás technika mára szinte teljesen eltűnt. Egyes boltokban még ugyan kapni miniDV kazettákat, de az újabb fogyasztói igények felé lépni kellett a gyártóknak is.
Feltámadt az igény ugyanis a nagyfelbontású otthoni videózásra. 2008-ban a Panasonic a Sonyval karöltve kifejlesztette az AVCHD videoszabványt, mely MPEG-4 AVC/H.264 kódolással rögzíti a videókat. Eleinte az egyetlen elérhető rögzítési technológia a DVD volt, így kicsi, 8cm-s DVD lemezre készültek a videók. Idővel megjelentek a belső merevlemezes, belső SSD-s, majd a memóriakrátyás változatok is.
 
Szerencsére mindegyiknek van bőven gyerekbetegsége:
-A DVD-k nem tartanak 10-15 évnél tovább, karcolódnak, és a kamera sokat fogyaszt az állandó lemezforgatás miatt. És nem bírják a rázkódást.
-A belső merevlemezek is érzékenyek a rázkódásra, és a légköri nyomás változásaira, ha pedig elromlik, nagyon drága a cseréje.
-A belső, mozgóalkatrész nélküli merevlemezeknek (SSD) is drága a cseréje, és limitált írás-olvasási ciklust bírnak ki, kevesebbet, mint a sima merevlemez. Pár év alatt tönkremehet a rajta tárolt felvételekkel együtt.
-A memóriakártyás megoldásnál tartunk mostanában, ezek pedig a statikus elektromosságra, feltöltődésre érzékenyek, és sajnos elhasználódnak, nem örökéletűek.
 
Mindezen gyerekbetegségektől eltekintve jól használható az AVCHD, csak nagyon ügyelj arra, hogy minden esemény után másold fel a STREAM mappa teljes tartalmát egy beszédes néven a számítógépedre.
 
Miért NEM jó az AVCHD? Amikor lenyomod a kamera felvételkészító gombját, készül egy .mts videofájl a gép háttértárolójára. Ha újra megnyomod, a kamera lezárja ezt a fájlt, és következő gombnyomásra készít egy újabbat. Tehát, ha sok, kisebb felvételt készítesz (ahogy mindenki más is) egy nyaralás végére simán lehet 200-800 db picike videofájlod. 
 
Ezekkel az átlag felhasználó nem tud mit kezdeni!
A memóriakártyáról számítógéppel, vagy a kamerával meg tudja nézegetni őket, és itt ki is fújt a megtekintés lehetősége. Mivel pedig a kártyán nem illik tárolni ilyen felvételeket, fel kell másolni számítógépre mindet. Egyes televíziók ugyan támogatják a memóriakártyáról AVCHD lejátszást, de a kártya még mindig bármikor elhalálozhat, nem fogod tudni úgy használni, mint a videokazettákat: Icipici dobozokban feliratokkal a polcon:)
Ráadásul sokan szeretnének a szeretteiknek, barátaiknak adni a videókból, erre kiváló megoldás a pendrive-on való odaadás, de továbbra se tud senki, semmit kezdeni ezekkel, a sok kis fájlra rákattintgatva megnézésen kívül.
 
Azért nincs minden veszve!
A kameragyártók mindig adnak a kameráikhoz jól-rosszul működő szoftvereket, melyekkel összefűzhetjük a sok kis videót, vagy DVD-t írhatunk a videókból. Ez remekül hangzik, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az ember meg van lőve, ha megtelik a memóriakártya, a szoftverre nincs ideje hogy kitanulja, vagy simán csak nem ért a számítógéphez annyira, hogy nekiálljon.
Amikor elkezdtem az emlékmentést, fel se merült bennem, hogy egyszer digitális anyagokat fogok "digitalizálni" de alkalmazkodni kell a piaci igényekhez...
 
Miben tudunk mi segíteni az AVCHD fájlok tulajdonosainak?
 
 • A sok kis videót időrendi sorrendben össze tudjuk illeszteni, és ha kapunk dátumokat, hogy pl. 2013 Április 4-13-ig a család Cipruson forgatott, akkor akár eseményenként tudunk egy-egy fájlt konvertálni, tehát a Ciprus 2013.04.04.-13.m2p fájlra kattintva elindul a videó.
 • Összefűzés előtt ki tudjuk törölni a rosszul/véletlenül sikerült videókat, hogy csak az kerüljön be a végleges vágásba, ami tényleg hasznos.
 • Ha megvan egy fájlban az összes esemény, egy újabb konvertálással menüs DVD lemezre is kiírhatjuk a videókat, hogy a nagyi is megnézhesse azokat.

 

 

 

 

Video digitalizálás esetén sincs minimális rendelés nálunk!

Akár egy neked nagyon fontos tíz másodpercről van szó, akár egy szobányi kazettát kell digitalizálni, szívesen segítünk!

 

 

 

 

 

 

 
Gyakori kérdések:
 

VHS és KAMERA KAZETTÁK DVD-re, vagy MPG fájlba mentése
VHS, VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV, microMV

 • Zajszűréssel, TimeBaseCorrectorral (TBC) feljavítjuk a képet

 • Csak azt vesszük fel, amire tényleg szükséged van
 • Áraink kazettánként értendőek
 • A kamera kazetták (V8, Di, Hi8, miniDV) esetében 25% kamerahasználati díjat számítunk fel pluszban.
A DVD lemezre írás lemezenként 2499Ft, ekkor:
 • 95-100 percenként, mindig a jelenet végén vágjuk el a felvételeket
 • A pontos kazettacímet rányomtatjuk a DVD lemezre 
 • Csak minőségi Verbatim lemezre dolgozunk és tokot is adunk a lemezekhez


 

 

0-60 perc műsoridőig        4999 Ft
61-100 perc műsoridőig   6999 Ft
100 perc felett minden további megkezdett 100 perc: 3999 Ft
Pl. Egy tele vett 180-as PAL-os kazetta ára pendrive-ra, vagy HDD-re mentve 10998 Ft.
 

 

Video felvételekkel kapcsolatos egyéb szolgáltatások

Kazetta javítása: Szalag ragasztás bontás nélkül 3999 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag ragasztás a tok megbontásával 5499 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag ragasztás tokcserével/csak tok csere 6999 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag kézi áttekercselése tokcserével 8599 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag kézi áttekercselése vegyszeres tisztítással 9999 Ft-tól
Felkonvertálás Full HD felbontásra (1920x1080px) /30p - tartalmazza a digitalizálás díját is 9999 Ft
Felkonvertálás 4K minőségre (3840x2160px) /30p - tartalmazza a digitalizálás díját is 19999 Ft
HD mini DV kazetták videofájlba mentése kazettánként (sürgősség esetén is minimum 1 hét az átfutási ideje) 9999 Ft
BETACAM-SP, BETAMAX, U-MATIC, Video2000, DVCAM kazetta mentése 30 percenként (az első 30 perc mentése előlegként fizetendő) 14499 Ft
Memóriakártyás HD video felvételek összefűzése 30 percenként 6999 Ft
Laser Disc- PAL rendszerű esetén, megkezdett műsoróránként (NTSC +50% felár) 9999 Ft
Videoformátumok közti konvertálás megkezdett 30 percenként 6999 Ft
CD/DVD másolat készítése általunk írt lemez esetén 2499 Ft
CD/DVD másolat készítése (ismeretlen forrásból származó lemez esetén, felmérés alapján) 4499 Ft
Szerkesztés, video vágás egyedi igények alapján 499 Ft/perc
NTSC vagy MESECAM rendszerű videofilmek mentése +50% felár
Konvertálás nélküli MP4 formátumba mentés +50% felár
Kamera kazetták esetén, ha nem tudod behozni az eredeti kamerát, amivel rögzítetted a felvételeket, akkor kamerahasználati díjat számítunk fel.  +25% felár
Egyedi lemezek, tokok  
Egyedi DVD borító grafikai munkálatai, majd nyomtatása 4999 Ft
Plusz példány a borítóból 2299 Ft
Egyedi DVD lemez grafikai munkálatai, majd nyomtatása 3499 Ft
 
Plusz példány a lemezből 2699 Ft
Olvasható DVD-k visszafejtése  
Adat lemez esetén 1999 Ft
Emlékmentős műsoros lemez esetén 2999 Ft
Egyéb, nem eredeti műsoros lemez esetén 3999 Ft

 

MINŐSÉGET MINŐSÉGI LEMEZEKRE!

Mi kizárólag Verbatim DVD lemezeket használunk, mely MCC (Mitshubishi Chemicals) alapanyagból készül. Ez a lemez bizonyítottan az egyik legjobb minőségű, normál DVD-R lemez a világon. Ha pedig jó a lemez, azt írjuk is jól: Maximum 8x-os sebességgel írunk DVD-t mert van összefüggés az írás sebessége, és a lemez hosszú távú olvashatósága közt: Minél kontúrosabb lyukakat éget a lemezbe a lézer, annál pontosabb lehet a későbbi olvasás is.

 


VIDEO FÁJLOKAT IS KONVERTÁLUNK

 

Nem mindenki szeretné MPEG2 videóként tárolni az anyagait, ezért vállalunk fájlformátumok közti konvertálást is. Divx AVI-t, vagy Mov-ot szeretnél? A bitráta, a felbontás, és az audio kódolás beállításainak figyelembe vételével alakítjuk át a fájlokat. Habár megoldható, nem szoktuk javasolni a normál VHS felvételek Blu-ray, vagy más HD formátumra konvertálását. Több részlet nem fog előjönni a képből, viszont jó drága lesz a konvertálás, mert egy ilyen művelet órákra megfekteti még a csúcskategóriás i7-es számítógépeinket is. Ráadásul ha HDTV-n szeretnéd nézni ezeket a felvételeket, ugyanezt (a felskálázást) megteszi a TV elektronikája is, valós időben.

 

 

 

EGYEDI VIDEOVÁGÁST IS KÉSZÍTÜNK!

Szeretnél a régi kazettákból egy képes-videós-zenés összeállítást készíteni? Szívesen segítünk benne! A fontos, hogy legyen elképzelésed, egy forgatókönyv-ötleted az egésszel kapcsolatban, hogy mit szeretnél látni. A felvételek sorrendjét megadhatod, és hozhatsz aláfestő zenét is. Minél összetettebb a megbízás, annál költségesebb is. Egy fél órás felvétel összeállítása 5-6 műsorból 30 perc szerkesztést vesz igénybe, a szerkesztési díjunk munka-percenként 149Ft+Áfa. Ha készen van a videó, szívesen tervezünk, nyomtatunk hozzá egyedi DVD lemezt, és borítót is.


SZALAGHIBÁK, GYERTEK!

 

Gyakori probléma, hogy azért nem sikerül otthon megnézni a kazettát, mert vagy nem veszi be a videó, vagy el van szakadva a szalag, vagy el van törve a tok. Minden ilyen gondot helyre tudunk hozni. A VHS és VHS-C kazettákat könnyen meg lehet ragasztani, a video8 és DV kazettákat nehezebb. Ha elkészült a javítás és a bementés, fontos, hogy utána se lejátszásra, se felvételre ne használja a későbbikben azt a kazettát. Ha meg kell bontani a tokozást, esetleg tokot is cserélni, a javítás 3999 Ft, ha a szalag ragasztás szétszedés nélkül is megoldható, akkor 999 Ft. Az ár a két szélsőérték közt változik attól függően, hogy mennyire összetett a javítás.

 


SZERETNÉL MENÜS DVD LEMEZT?

 

Ha több, rövid műsort kell felírni egy lemezre, egy jó megoldás a menüs DVD lemez készítése. Szöveges és képes menüpontokat is csinálhatunk, attól függően hány műsor lesz a lemezen. A képaláírásokat(felvétel címeket) célszerű 2-3 szóra rövidíteni, hogy elférjenek egymás mellett. Akár egydi hátteret is rakhatunk a menüpontok mögé, az egyediségnek csak a képzelet szab határt!