Partneri kapcsolataink révén már ritkaságszámba menő videoforátumok mentése is rendelhető nálunk! DVD formátumban, vagy MPEG2 fájlokként tudjuk odaadni a szűrt anyagot.
 

Melyek ezek?
 

Video2000:

A Videó 2000 egy videokazetta típus (Video Compact Casette) vagy (VCC), amit a Grundig és a Philips fejlesztett ki 1979-ben. Előnye, hogy akár 8 órás felvétel is ráfért. Érdekessége, hogy az Compact Cassette nagyobbított mása volt ez a típus, csak ezzel már filmeket is lehet nézni. A szalagrendszer a szalag mindkét oldalát használta, akár az audiokazetták. A Video 2000 Magyarország területén nem igazán volt ismert, de Ázsiában, az USA-ban és Európa néhány országában elterjedt. Nem lehet tudni, hogy a Betamax-VHS háború áldozata lett-e, de az mára már biztosan kihalt eszköz. A teljes kifejlesztése csak 1988-ra történt meg és 1989-re le is állt a gyártása. A képmagnetofonjával televízió műsorokat is fel lehetett venni. Az otthoni mozizás történetében elődje a VHS volt. A Video 2000 mérete alig tért el a VHS kazettáétól. Ma már leginkább muzeális eszköz, de néhány ember használja még.

 

Betamax:

A Betamax (gyakran Betának becézik) egy régi otthoni videokazetta-típus, melyet a Sony fejlesztett, és 1975. május 10-én hozott forgalomba. A szalag szélessége 12.7 mm, a kazetta formátuma pedig hasonlít a Betamaxot megelőző U-Matic videokazettákéhoz.

Riválisa, a VHS 1976. szeptember 9-én jelent meg a JVC szárnyai alatt. Ez a formátum a Betamaxszal ellentétben nem használt biztonsági sávot, azonban azimut-alapú felvételi technológiát alkalmazott, hogy ne legyen képáthallás. A "Betamax" név kettős jelentésből ered. A beta egy japán kifejezés, ami a felvételhez használt jeleket jelentette, a "MAX" pedig a maximumot, a formátum nagyszerűségét próbálta leírni.

A Sanyo is létrehozott egy Beta-típust, ez volt a Betacord, amit gyakran hívtak a Betamaxhoz hasonlóan BETA-nak. Érdekes, hogy a Beta-rendszerű videómagnókat a Toshiba, Pioneer, Murphy, Aiwa és a NEC, valamint Zenith Electronics Corporation és a WEGA cégek is hamar elkezdték gyártani a Sonyval kötött szerződés értelmében.

A Betamax-VHS-harc végén érdekes módon végül a VHS került ki győztesként, pedig a Betamax jobb képminőséggel és kisebb mérettel rendelkezett.

 

D-VHS:

A D-VHS egy digitális felvételi formátum, melyet a JVC fejlesztett ki a Hitachival, a Matsushitával, és a Philips-el karöltve. Ugyanazt a fizikai kazetta formátumot és mechanikát használja, mint az S-VHs, (csak magasabb minőségű szalagra van szüksége) és HD valamint SD (standard definition) méretben is lehetett rá rögzíteni. Adatformátuma MPEG transport stream, melyet a digitális televíziózásban a mai napig is használnak. 1998-as megjelenése sajnos pont egybe esett a DVD formátum, és a merevlemezes kamerák elterjedésével, így nem tudta megvetni a lábát a piacon. Ráadásul nem volt kisebb formátumban kapható, mint a VHS-C, még kézi kamerákban se tudott teret hódítani. Onnan ismerni meg egy DVHS kazettát, hogy az alján egyyel kevesebb lyuk található, mint egy VHS, vagy SVHS kazettán. (a képen jobbra)

 

 

 

 

 

Laserdisc:


A LaserDisc (LD) egy házi videó formátum, amely az első kereskedelmi forgalomban is kapható optikai adathordozó volt. Eredetileg Discovision néven került piacra 1978-ban. A technológia több különböző néven is futott (Reflective Optical Videodisc, Laser Videodisc, Laservision, Disco-Vision, DiscoVision, és MCA DiscoVision) egészen addig, amíg a Pioneer Electronics meg nem szerezte a gyártó részvényeinek többségét, és az 1980-as évek közepétől LaserDisc néven hozta forgalomba.

A laserdisc az optikai tárolásnak köszönhetően sokkal jobb minőséget produkált, mint az akkor konkurens VHS és Betamax mágnesszalagos rendszerek. Ennek ellenére Európában és Észak-Amerikában nemigen terjedt el, főleg Japánban és Délkelet-Ázsiában vált népszerűvé. Az 1990-es években Hongkongban a laserdisc volt a leggyakoribb formátum a videókölcsönzőkben.

A laserdiscnél használt technológia előfutára volt a CD és DVD formátumoknak.

VHS és KAMERA KAZETTÁK DVD-re, vagy MPG fájlba mentése
VHS, VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV, microMV

  • Zajszűréssel, TimeBaseCorrectorral (TBC) feljavítjuk a képet

  • Csak azt vesszük fel, amire tényleg szükséged van
  • Áraink kazettánként értendőek
  • A kamera kazetták (V8, Di, Hi8, miniDV) esetében 25% kamerahasználati díjat számítunk fel pluszban.
A DVD lemezre írás lemezenként 2499Ft, ekkor:
  • 95-100 percenként, mindig a jelenet végén vágjuk el a felvételeket
  • A pontos kazettacímet rányomtatjuk a DVD lemezre 
  • Csak minőségi Verbatim lemezre dolgozunk és tokot is adunk a lemezekhez


 

 

0-60 perc műsoridőig        4999 Ft
61-100 perc műsoridőig   6999 Ft
100 perc felett minden további megkezdett 100 perc: 3999 Ft
Pl. Egy tele vett 180-as PAL-os kazetta ára pendrive-ra, vagy HDD-re mentve 10998 Ft.
 

 

Video felvételekkel kapcsolatos egyéb szolgáltatások

Kazetta javítása: Szalag ragasztás bontás nélkül 3999 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag ragasztás a tok megbontásával 5499 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag ragasztás tokcserével/csak tok csere 6999 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag kézi áttekercselése tokcserével 8599 Ft-tól
Kazetta javítása: Szalag kézi áttekercselése vegyszeres tisztítással 9999 Ft-tól
Felkonvertálás Full HD felbontásra (1920x1080px) /30p - tartalmazza a digitalizálás díját is 9999 Ft
Felkonvertálás 4K minőségre (3840x2160px) /30p - tartalmazza a digitalizálás díját is 19999 Ft
HD mini DV kazetták videofájlba mentése kazettánként (sürgősség esetén is minimum 1 hét az átfutási ideje) 9999 Ft
BETACAM-SP, BETAMAX, U-MATIC, Video2000, DVCAM kazetta mentése 30 percenként (az első 30 perc mentése előlegként fizetendő) 14499 Ft
Memóriakártyás HD video felvételek összefűzése 30 percenként 6999 Ft
Laser Disc- PAL rendszerű esetén, megkezdett műsoróránként (NTSC +50% felár) 9999 Ft
Videoformátumok közti konvertálás megkezdett 30 percenként 6999 Ft
CD/DVD másolat készítése általunk írt lemez esetén 2499 Ft
CD/DVD másolat készítése (ismeretlen forrásból származó lemez esetén, felmérés alapján) 4499 Ft
Szerkesztés, video vágás egyedi igények alapján 499 Ft/perc
NTSC vagy MESECAM rendszerű videofilmek mentése +50% felár
Konvertálás nélküli MP4 formátumba mentés +50% felár
Kamera kazetták esetén, ha nem tudod behozni az eredeti kamerát, amivel rögzítetted a felvételeket, akkor kamerahasználati díjat számítunk fel.  +25% felár
Egyedi lemezek, tokok  
Egyedi DVD borító grafikai munkálatai, majd nyomtatása 4999 Ft
Plusz példány a borítóból 2299 Ft
Egyedi DVD lemez grafikai munkálatai, majd nyomtatása 3499 Ft
 
Plusz példány a lemezből 2699 Ft
Olvasható DVD-k visszafejtése  
Adat lemez esetén 1999 Ft
Emlékmentős műsoros lemez esetén 2999 Ft
Egyéb, nem eredeti műsoros lemez esetén 3999 Ft