Partneri kapcsolataink révén már ritkaságszámba menő videoforátumok mentése is rendelhető nálunk! DVD formátumban, vagy MPEG2 fájlokként tudjuk odaadni a szűrt anyagot.
 

Melyek ezek?
 

Video2000:

A Videó 2000 egy videokazetta típus (Video Compact Casette) vagy (VCC), amit a Grundig és a Philips fejlesztett ki 1979-ben. Előnye, hogy akár 8 órás felvétel is ráfért. Érdekessége, hogy az Compact Cassette nagyobbított mása volt ez a típus, csak ezzel már filmeket is lehet nézni. A szalagrendszer a szalag mindkét oldalát használta, akár az audiokazetták. A Video 2000 Magyarország területén nem igazán volt ismert, de Ázsiában, az USA-ban és Európa néhány országában elterjedt. Nem lehet tudni, hogy a Betamax-VHS háború áldozata lett-e, de az mára már biztosan kihalt eszköz. A teljes kifejlesztése csak 1988-ra történt meg és 1989-re le is állt a gyártása. A képmagnetofonjával televízió műsorokat is fel lehetett venni. Az otthoni mozizás történetében elődje a VHS volt. A Video 2000 mérete alig tért el a VHS kazettáétól. Ma már leginkább muzeális eszköz, de néhány ember használja még.

 

Betamax:

A Betamax (gyakran Betának becézik) egy régi otthoni videokazetta-típus, melyet a Sony fejlesztett, és 1975. május 10-én hozott forgalomba. A szalag szélessége 12.7 mm, a kazetta formátuma pedig hasonlít a Betamaxot megelőző U-Matic videokazettákéhoz.

Riválisa, a VHS 1976. szeptember 9-én jelent meg a JVC szárnyai alatt. Ez a formátum a Betamaxszal ellentétben nem használt biztonsági sávot, azonban azimut-alapú felvételi technológiát alkalmazott, hogy ne legyen képáthallás. A "Betamax" név kettős jelentésből ered. A beta egy japán kifejezés, ami a felvételhez használt jeleket jelentette, a "MAX" pedig a maximumot, a formátum nagyszerűségét próbálta leírni.

A Sanyo is létrehozott egy Beta-típust, ez volt a Betacord, amit gyakran hívtak a Betamaxhoz hasonlóan BETA-nak. Érdekes, hogy a Beta-rendszerű videómagnókat a Toshiba, Pioneer, Murphy, Aiwa és a NEC, valamint Zenith Electronics Corporation és a WEGA cégek is hamar elkezdték gyártani a Sonyval kötött szerződés értelmében.

A Betamax-VHS-harc végén érdekes módon végül a VHS került ki győztesként, pedig a Betamax jobb képminőséggel és kisebb mérettel rendelkezett.

 

D-VHS:

A D-VHS egy digitális felvételi formátum, melyet a JVC fejlesztett ki a Hitachival, a Matsushitával, és a Philips-el karöltve. Ugyanazt a fizikai kazetta formátumot és mechanikát használja, mint az S-VHs, (csak magasabb minőségű szalagra van szüksége) és HD valamint SD (standard definition) méretben is lehetett rá rögzíteni. Adatformátuma MPEG transport stream, melyet a digitális televíziózásban a mai napig is használnak. 1998-as megjelenése sajnos pont egybe esett a DVD formátum, és a merevlemezes kamerák elterjedésével, így nem tudta megvetni a lábát a piacon. Ráadásul nem volt kisebb formátumban kapható, mint a VHS-C, még kézi kamerákban se tudott teret hódítani. Onnan ismerni meg egy DVHS kazettát, hogy az alján egyyel kevesebb lyuk található, mint egy VHS, vagy SVHS kazettán. (a képen jobbra)

 

 

 

 

 

Laserdisc:


A LaserDisc (LD) egy házi videó formátum, amely az első kereskedelmi forgalomban is kapható optikai adathordozó volt. Eredetileg Discovision néven került piacra 1978-ban. A technológia több különböző néven is futott (Reflective Optical Videodisc, Laser Videodisc, Laservision, Disco-Vision, DiscoVision, és MCA DiscoVision) egészen addig, amíg a Pioneer Electronics meg nem szerezte a gyártó részvényeinek többségét, és az 1980-as évek közepétől LaserDisc néven hozta forgalomba.

A laserdisc az optikai tárolásnak köszönhetően sokkal jobb minőséget produkált, mint az akkor konkurens VHS és Betamax mágnesszalagos rendszerek. Ennek ellenére Európában és Észak-Amerikában nemigen terjedt el, főleg Japánban és Délkelet-Ázsiában vált népszerűvé. Az 1990-es években Hongkongban a laserdisc volt a leggyakoribb formátum a videókölcsönzőkben.

A laserdiscnél használt technológia előfutára volt a CD és DVD formátumoknak.

VHS és KAMERA KAZETTÁK DVD-re, vagy MPG fájlba mentése
VHS, VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV, microMV

  • Zajszűréssel, TimeBaseCorrectorral (TBC) feljavítjuk a képet

  • Csak azt vesszük fel, amire tényleg szükséged van
  • Áraink kazettánként értendőek
A DVD lemezre írás lemezenként 999Ft, ekkor:
  • 95-100 percenként, mindig a jelenet végén vágjuk el a felvételeket
  • A pontos kazettacímet rányomtatjuk a DVD lemezreCsak minőségi 
  • Verbatim lemezre dolgozunk és tokot is adunk a lemezekhez


 

 

0-60 perc műsoridőig       (1DVD): 1499 Ft
61-100 perc műsoridőig   (1DVD): 2999 Ft
100 perc felett minden további megkezdett 100 perc: 1499 Ft
Pl. Egy tele vett 180-as kazetta ára pendrive-ra, vagy HDD-re mentve 4497 Ft.
 

 

Video felvételekkel kapcsolatos egyéb szolgáltatások

Kazetta javítása: szalag ragasztás, tokcsere kazettánként 999-3999 Ft
Videoszalag átvizsgálása, majd telefonos konzultáció 1499 Ft
HD mini DV kazetták kiírása DVD-re kazettánként (sürgősség esetén is minimum 1 hét az átfutási ideje) 4499 Ft
BETACAM-SP, BETAMAX, Laserdisc, U-MATIC, Video2000 kazetta mentése 30 percenként 7999 Ft
Memóriakártyás HD video felvételek DVD írása 30 percenként 2999 Ft
Videoformátumok közti konvertálás megkezdett 30 percenként 2999 Ft
Slideshow videó készítése szerkesztési percdíj alapon, DVD-re írva 149 Ft
CD/DVD másolat készítése általunk írt lemez esetén 999 Ft
CD/DVD másolat készítése (ismeretlen forrásból származó lemez esetén, felmérés alapján) 1499 - 4499 Ft
Szerkesztés, video vágás egyedi igények alapján 149 Ft/perc
Videoanyag mentése DV-AVI tömörítetlen videofile-ba +50% felár
NTSC vagy MESECAM rendszerű videofilmek mentése +50% felár
Egyedi lemezek, tokok  
Egyedi DVD borító grafikai munkálatai, majd nyomtatása 1999 Ft
Plusz példány a borítóból 899 Ft
Egyedi DVD lemez grafikai munkálatai, majd nyomtatása 1499 Ft
 
Plusz példány a lemezből 999 Ft